В Гърция май е месецът, когато времето се затопляи слънцето започва да грее по-ярко.

Както в pochivka.blitz.bg вече ви съобщихме, южната ни съседка заяви своето намерение да отвори границите си за началото на летния сезон. Министърът на туризма Хари Теохарис каза, че Гърция се надява да приема отново туристи от 14 май. В момента няма нужда да показвате доказателство, че сте се ваксинирали, но ви трябва отрицателен тест преди да пътувате.

Възможно е, подобно на други държави, страната да започне да приема приоритетно туристи, които покажат сертификат, че са се ваксинирали. Разбира се, ситуацията се променя постоянно, така че е препоръчително новините да се следят отблизо.

Ако всичко обявено дотук се случи, мнозина зажаднели за почивка ще се отправят на юг още през май. Въпреки че тогава обикновено тогава е началото на активния сезон, броят на посетителите все още е доста малък.

Това прави май идеалното време за посещаване на популярни дестинации, които обикновено са претъпкани. Тъй като времето все още не е прекалено горещо, моментът е подходящ за разглеждане и опознаване на красотите на Гърция.

Кои са топ дестинациите за посещение през месец май - вижте на pochivka.blitz.bg!