Хората да могат да пътуват в Европа в близко бъдеще, но при условие, че държавите ще намерят начин да наложат спазването на дистанция. Дори това да означава ходенето на плаж в пластмасови кутии. Такова предложение дойде от най-високо място в ЕС.

Президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде надежда на всички, които искат да пътуват тази година, заявявайки, че страните трябва да помислят за „умни решения“, след като пандемията от коронавируса започне да намалява, съобщава „Скай Нюз“.

„Може би ще е малко по-различно, с допълнителни мерки за хигиена, с малко повече социална дистанция, но е впечатляващо да се види, че сме намерили решения“, каза тя.

„Трудно е да се предвиди как ще бъде през следващите месеци, но виждам, че започваме да се учим да живеем с вируса“, добави тя.
Страни като Австрия обмислят отварянето на границите си през лятото, но само за страни, които са поставили под контрол разпространението на COVID-19. В същото време Гърция настоява ЕС да изработи план през следващите няколко седмици.

В Италия пък измислиха нова идея да насърчат хората да се върнат по плажовете въпрели върлуващата зараза. Как изглежда тя и приложима ли е в действителност - вижте на pochivka.blitz.bg!