Една от ключовите части от самото пътуване е планирането. Правилното разграфяване на ваканцията – настаняване, свободно време, бюджет и т.н., гарантира прекрасни спомени, пише profit.bg.


Не всеки сезон обаче е подходящ за пътуване, особено когато дестинацията е непозната и далечна.

В следващите редове ще ви посочим 5 азиатски града и най-удачното време за посещаването им:

Тайпей, Тайван

Най-доброто време за посещение: април - ноември

През април в Тайван е късна пролет. Това означава, че ще имате сухо време, но не и прекалено влажно. Климатът ще е топъл, но не толкова горещ, колкото през летните месеци.

Тайпей е познат с уличната храна. Затова задължително отделете време, за да вкусите от специалитетите.

Хонконг

Най-доброто време за посещение: октомври - декември

Хонконг е популярен сред туристите целогодишно. Ние препоръчваме да посетите града в периода между октомври и декември. Тогава тълпите не са така гъсти, а климатът е приятелски настроен.

Опитайте се да пропуснете първата седмица от октомври, тогава е много натоварено. Местните празнуват своя национален ден.

Макао

Най-доброто време за посещение: септември - декември

Макао е на един час път с ферибот от Хонконг. Двата града споделят едно и също време, през което може да се насладите на приятна почивка. Задължително си вземете пуловер, тъй като вечерите стават доста студени през есента.

Шанхай

Най-доброто време за посещение: март - май

Посетете Шанхай през този период, за да усетите пролетта по тези ширини. Избягвайте юни, юли и август – тогава напливът от туристи е невероятно голям.

Сеул

Най-доброто време за посещение: март – май

Този град е популярен с красивата си пролет, благодарение на цъфтящите черешови дървета.

През посочения период времето е приятно, докато през септември, октомври и ноември предлагат относително по-ниски разходи за настаняване, сравнено с останалите месеци от годината.