Изберете една фигура от четирите и ще научите нещо ново за себе си.

 


Фигура „Квадрат“ 
Неуморните работници – това сте вие. Усърдни, с маниакално желание да доведете всичко до край, изключително упорити – това е, което ви отличава. Вие имате търпението и способността да работите методично и стe висококвалифициран специалист в своята област. Нуждаете се постоянно от нова информация и бързо придобивате знания. Изтъкнати учени. Силната страна на хората, представители на “Квадрата”, е мисловният анализ. Изключително внимателни са към детайлите, но понякога това им пречи да видят цялата картина.

Те са педантични. Всичко трябва да се поставя на определените от тях места. Действията трябва да се извършват при стриктно спазване на сценария им. Всяко отклонение от този сценарий е в състояние постоянно да ги кара да се чувстват изгубени и безпомощни. Точността, спазването на правилата за благоприличие може да ги докара до крайности.

Фигура „Триъгълник“ 
Това са естествените лидери. Те се отличават с това, че могат да се концентрират върху целта. Енергични са, неудържими, силни личности, които си поставят ясни цели и са склонни да стигнат до тях. Те са самоуверени хора, искат да контролират ситуацията и да бъдат първи във всичко. Решават не само за себе си, но и за другите. Обичат духа на конкуренцията. Да доминират във всички случаи – това е начинът им за печалба и успех. Те често поемат рискове, нетърпеливи са и имат непоносимост към тези, които се колебаят в това дали са готови да ги последват или не.

Хората, представители на “Триъгълника”, трудно признават грешките си. Да грешат е най-лошото за тях. Ако хората от предния тип се ангажират да правят всичко правилно, точно и прецизно, то хората от този тип се стремят да достигат най-високо положение, висок статус и да направят кариера. Основното им негативно качество е силният егоизъм, фокусирани са върху тях самите.

Фигура „Кръг“ 
Вие сте една хармонична личност. Ангажирате се с изграждането на топли междуличностни отношения. Най-ценното нещо за вас са хората и тяхното благоденствие. Вие сте този, който носи отговорност за отношенията в семейството или персоналната топлина, любов и хармония. Имате висока чувствителност, способност за съпричастност, съчувствие, емоционално реагирате на чувствата на другите хора. Естествено, те се привличат от вас, но вие за една минута може да разпознаете лицемерието и измамата.

За вас няма нищо по-трудно от конфликтите, кавгите, ругатните. Вие сте щастливи, когато има мир и разбиране между хората. В конфликтите често отстъпвате. Хората, представители на “Кръга”, никога няма да говорят ласкателства за себе си, трудно им е да изграждат безпогрешен имидж и говорят само истината.

Фигура „X“ 
Това са креативните хора. Доминиращо в тяхното мислене е синтетичният стил: комбинация от абсолютно различни идеи и създаване на нещо ново и оригинално. Любопитна подробност е, че тази фигура “X” се избира едва от 1 на петдесет души. За разлика от хората, представители на “Кръга”, “X” не се интересуват от търсенето на консенсус и съгласие, а по-скоро са готови да изострят отношенията си, но да построят нови концепции, в които този конфликт да получи своето разрешение и да бъде отстранен.

Използването на техния природен ум им помага да могат да дадат нов поглед върху различните възможности и предлагането на нови решения. “X” просто не могат да работят добре в структурирани и добре контролирани организации.