Филмовият канал на VIVACOM - VIVACOM Arena става на седем години и по този повод ще почерпи зрителите си с богата селекция от филми за вкуса дори на най-взискателните киномани. Под мотото „Празнуваме заедно първите 7“ каналът ще предложи разнообразна програма за цялото семейство. 
 
В началото на март стартира Седмица на  премиерите. Всяка вечер от 20:00 часа в периода от първи до седми март, зрителите ще могат да се насладят на нови филмови заглавия в ефира на VIVACOM Arena от различни жанрове. За първи път каналът ще излъчи екшъна „Суров живот“, комедията „Игри на сърцето“, драмите „Уайпър таймс“ и „Съучастие“, както и трълъра „Червената рокля“. Специално за почитателите на по-нетрадиционните ленти, в селекцията влизат черната комедия „Наемен убиец“ и биографичната драма „Смелото сърце на Ирена Сендлър“.
 
По случай националния празник на България на 03 март VIVACOM Arena ще излъчи селекция от ново българско кино. Зрителите ще могат да съпреживеят емоционалните и забавни случки от динамичното ежедневие на бъдещите абитуриенти от „12 А“ и тяхната нова млада учителка в лицето на Радина Кърджилова, търсеща баланса между работа и личен живот.
 
Големите имена на родното кино Михаил Билалов, Христо Шопов, Ана Пападопулу, Радина Кърджилова, Малин Кръстев, Цветана Манева и Деян Донков ще влязат в българските домове на 03 март от 21:30 часа с продукцията „Досието Петров“. Действието ни връща в годините на прехода и показва развитието на различни съдби, белязани както от политическите обрати, така и от чисто човешките взаимоотношения. 
 
Празничната селекция на канала продължава с тематично подбрани заглавия.
Почитателите на Уди Алън ще се потопят в света на романтиката с класиките „На Рим с любов“ и „Син жасмин“, които VIVACOM Arena ще излъчи съответно на 07 и 08 март от 22:00 часа.
 
„Револвер“, „Банковият обир“ и „Сейф“ са филми, които влизат в специалната селекция Седмица на Джейсън Стейтъм. Феновете на атрактивния актьор и екшън жанра ще могат да ги гледат  в периода 12-15 март.
 
За най-малките е на разположение ДЕТСКА ЗОНА – всяка събота и неделя от 16:00 часа.
 
VIVACOM Arena излъчва своята програма в HD качество за всички тв платформи на VIVACOM за сателитна, интерактивна и мобилна телевизия TV GO. Повече информация е налична на www.vivacom.bg
 
Детайлна информация за филмите от Седмица на премиерите по VIVACOM Arena:  
 
  1. Суров живот, 01 март от 20:00 часа
Екшън, Приключенски,
Група активисти сключват сделка със странстващи търсачи на съкровища да поемат заедно на експедиция из коварния австралийски терен. С течение на пътуването напрежението расте.
Участват: Винсент Адриано, Сам Глисън, Гарет Рикардс и др.
 
  1. Игри на сърцето, 02 март от 20:00 часа
Комедия, романтика
Самотен баща, бивш талантлив спортист, се опитва да спечели отново симпатиите на бившата си жена и сина си, като решава да стане треньор на местния младежки отбор по футбол – същия, в който тренира и сина му. Но без да осъзнава, бащата започва да привлича вниманието на майките.
Участват: Джерард Бътлър, Джо Крест, Катрин Зита-Джоунс, , Ума Търман, Джесика Бийл, Денис Куейд и др.
 
  1. Наемен убиец, 03 март от 20:00 часа
Черна комедия
Една история за измама, предателства, неочаквани приятелства и последните часове на един наемен убиец. Ранен наемник хваща за заложница млада жена, а впоследствие и неин приятел. Историята взема неочакван обрат, след като се разбира, че и тримата са били оплетени в мрежа от лъжи. Разкритието поставя основите на приятелство, което завинаги ще промени живота им.
Участват: Алекс Хасъл, Ема Кинг, Тори Харт и др.
 
  1. Уайпърс таймс, 04 март от 20:00 часа
Военна драма
Една комедийна драма, създадена по действителен случай, която показва необикновената сила на човешкия дух във време на беда. Годината е 1916 и капитан Фред Робъртс води малък британски военен отряд през руините на Ипер. Там, в една разрушена сграда, с хората му правят невероятно откритие - изоставена печатарска преса. Тогава на Робъртс му хрумва идея - защо да не си направят вестник?
 
  1. Съучастие, 05 март от 20:00 часа
  2.  
За да се пребориш с терористите, трябва ли да станеш като тях? Една история по стъпките на агент от МИ5, борещ се да спаси страната си. Вълнуващ трилър, разкриващ колко лесно се размиват границите на морала и какво може да ти коства да вземеш правилното решение.
Участват: Дейвид Ойелоуо, Аршър Али, Стивън Кембъл Мур и др.
 
  1. Смелото сърце на Ирена Сендлър, 06 март от 20:00 часа
Биографичен, исторически
"Смелото сърце на Ирена Сендлер" е биографичен филм, разказващ историята на полската активистка от Съпротивителното движение Ирена Сендлерова (Anna Paquin), която през Втората световна война като сътрудничка на варшавското Управление на здравеопазването и член на полската организация Съвет за помощ на евреите често посещава Варшавското гето, където следи за болни деца. Под това прикритие и с подправени документи тя спасява близо 2500 еврейски деца, които после са предадени на полски детски домове, в семейства или в манастири, за което е арестувана от нацистите....
Участват: Ана Пакуин, Марша Грей Хардън, Горан Вишнич, Натаниел Паркър, Пол Фриймън, Дани Уеб 
 
  1. Червената рокля, 07 март от 20:00 часа  
Трилър
Животът на семейството на Рейнар и Патриша се промяна безвъзвратно след като ги сполетява ужасна трагедия - смъртта на детето им. Решени да построят нов живот, те се преместват в идилична отдалечена част на остров Малта. Заобиколени от красотата на природата, тяхната обтегната връзка се преобразява, но добрите времена не траят дълго ... наранените сърца, измъчените души и обърканите емоции са опасни другари. Когато натрапчиви събития от миналото ги спохождат, всеки научава повече, отколкото е искал - твърде много предателства и твърде много измами, психози и трагедии подкопават надеждите им за оцеляване. Дали дивота природа ще ги унищожи или ще те се унищожат сами?
Участват: Рейчъл Скарсън, Калум Блу, Шон Магуайър, Джон Рис-Дейвис, Джесика Елърби