В момента в България се провежда най-големият танцов ориенталски фестивал. От днес до неделя всеки привърженик на тази култура ще може да се наслади на тези ритми.

Участие в събитието ще вземат някои от най-големите имена в тази сфера, а именно - Тито Сейф, Ранда Камел, Мохамед Казафи, принц Камер. Любителите на ориента ще имат възможността да научат нови движения, да разберат повече неща за културата, да се изявят на сцена и да видят някои от най-новите модели дрехи на дизайнера Хашим Осман, провъзгласен за Версаче на ориента.

Цветина Данова - Warda Bulgaria, е организатор на фестивала. 


"От днес до неделя провеждаме най-големият танцов ориенталски фестивал. В момента тече урок на Тито Сейф от Египет. За да ме разберете колко известен е той, ще ви кажа, че е нещо като Дженифър Лопес на ориенталските танци", заяви Данова пред репортерка от "На кафе". 

Тя показа няколко движения на Светлето от екипа на Нова тв и продължи да разказва за събитието, което привлича хора от десетки страни у нас. 


"Искам да разпространя ориенталското танцово изкуство в България. Интересът постоянно расте и представата на хората става по-адекватна и реална. Учениците са 85, от които 50 чужденци и 35 българи. Има много популярни преподаватели", признава тя.

"Името на фестивала няма буквален превод на български. "Hezz Ya Wezz" е нещо като "чака-рака" или по-точно "разкърши се"", заяви Warda.


От студиото при Гала ко-водещият Августин Господинов веднага похвали фестивала. Половинката на Петя Дикова призна, че според него ориенталските танци са много по-секси от стриптийза. "Аз дори съм тренирал. Винаги ми е било страшно интересно. Да не говорим, че това не са танци само за жени. Едни от най-популярните лектори са мъже", заяви той, кършейки се пред Гала, за да покаже какви движения е усвоил. 

"Ние имаме такова възприятие като за просташки танц в кръчма, свързано с ромските ритми, но това е древна култура, а танцът е едно от многообразните й проявления. Аз дори съм бил жури на международни фестивали. Винаги всичко това ми е било много интересно", призна още Господинов.