20-годишната Марина Тотева от село Ягодово е запалена по риболова. Тя се похвали с няколко от своите риби. Най-голямата от тях е 6-килограмов амур, пише "Марица". Тя успяла да го извади от язовир “Къзалджен” край Раковски. Амурът е улувен на пикер дълъг 2,70 метра и основно влакно 0,22 мм. Използвани са кошничка 15 гр, повод 0,12 мм и кукичка №14. Рибата клъвнала на простра стръв от три царевички.


Второто голямо постижение на момичето е шаран с тегло3,650 кг на водоем “ВИП” край Войводиново. Младата рибарка е ловила с директен телескоп 6 метра, оласточен с ластик 1мм на фирма Colmic. Основното влакно е било 0,12 мм с повод 0,10 мм и кукичка №16, както и плувка 1 гр. Шаранът се уловил на два бели червия и една царевичка, а след това е пуснат обратно във водата.

 


На третата снимка, която ни е изпратила Тотева е шаран, толкова малък, че дори везната не го е хванала. Девойката споделя, че рибата е била изключително красива. Уловена е по същия начин като другия, но на язовир “Къзалджен” край Раковски.

“Пуснах шарана обратно във водата, за да стане след време новият рекорд на България”, разказва Марина.