Ловци и кучета надвили 270-килограмов нерез, опитал да убие полицейски шеф на ловното поле край поповското село Заветно. Побеснелият ранен звяр, който преследвали от местната дружинка, се надигнал със сетни сили и атакувал авджията в шубраците. Оказал се натясно, той нямало къде да мръдне и налетялото чудовище разкъсало бедро му, пише в. Труд.
При нападението ловецът изтървал пушката си. Огромното прасе я счупило, стъпвайки отгоре й и разоръжавайки врага си. За нещастие на дивото животно колегите на пострадалия от дружинката било наблизо. Те хукнали да го спасяват, а върху нереза се нахвърлили и кучетата. В битката пострадали 5-6 четириноги спасители. Така отборът от ловци и кучета ликвидирал опасното животно. Раненият пък получил професионална помощ на място от хирурга от дружинката д-р Иван Стойчев от Търговище.
 


Драматичният лов, който за малко не станал касапница, се случил в събота. Тогава от дружинката в Заветно се похвалиха с успеха, признавайки, че този път дали и жертви, но спестиха подробностите. Дочуха се по-късно, когато стана ясно, че има ловец в болницата в Търговище. Пострадалият бил шеф в районно управление в съседна област, но колегите му помолиха да спестим името му.

„Това сигурно е една от най-обезпечените откъм медицинска помощ дружинка. В нея са хирургът д-р Иван Стойчев и ортопедът д-р Мирослав Русев от Търговище. Имат и стоматолог. Вътре са още бизнесмени, полицейски началник и други все първи хора”, издадоха не без завист колеги авджии.

Пострадалият ловец бил „закърпен” и лекуван в болницата в Търговище. Изписали го в сряда и е добре, увери д-р Стойчев, който лично се занимавал с травмата.

Доктори се заели и с ранените кучета. Единият спасител бил с два счупени крака. Претърпял операция, но тази година нямало да може да излиза на лов, разказа шефът на дружинката Троян Иванов.

„Страхотен отбор си имаме ние. Подбираме си хората. Често приемаме и гости, които идват при нас заради добата организация, богатия район и най-вече хубавата компания. Най-добрия лов правим в петък вечер, когато убиваме на маса по 5-6 прасета”, пошегува се той.

Този сезон слуката им била много добра и вече можели да се похвалят с 6 прасета. Първите 4 паднали още при старта на лова. Миналата година отбелязали и рекорд в района с отстрела на 290-килограмово животно, за което имали и документ – кантарна бележка, допълни пък бизнесменът Трифон Трифонов.