Вчера ви показахме какво жестоко убийство е извършено в Смолянско. Случаят с нечовешкото отношение към бездомните животни, изхвърлени край пътя за връх Перелик, потресе не само хората от региона, но и стотици в социалните мрежи, съобщи bTV.

Както вече стана ясно след сигнал на доброволци - десетки кучета са били убити по особено жесток начин и изхвърлени от бял бус, а разследващите продължават да издирват активно извършителите. Жертвите са близо 40 животни, сред които бебета и бременни кучета.

Животните са убити по особено жесток начин. По някои от тях е стреляно, а други са теглени с автомобил. Доброволците прибират оцелелите, а към момента е образувано досъдебно производство. Търсят се хората от белия бус, както и убийците на животните. 

Каква е съдбата на животните, обаче? Доброволците са готови да спасят две кученца от общо седем. Те казват, че ако се родят повече от пет бебета по тях се стреля като дивеч. 
Доброволците казват, че редовно имат подобни случаи – нежелани домашни любимци се тровят, ритат се, хвърлят се по тях камъни. Хората призовават домашните животни да се кастрират.