Бургаските автоджамбази се активизираха и първи на прицела им попадна лъскавият Мерцедес на украински бежанец, съобщава Флагман.бг.

Белият ML 350 е изчезнал мистериозно, след като е бил паркиран на ул. „Иван Вазов“ в Несебър. Джипът е бил паркиран на паркинга на хотел в курорта. 
В пост в социалните мрежи собственикът Дмитрий Бабенко казва, че камерите за видеонаблюдение на съседните сгради по улицата, ясно показват как около 02 часа непозната кола се навъртала околко паркинга.

Няколко часа по-късно, крадецът е успял да я отключи и е офейкал с нея.

Както БЛИЦ информира, най-добрите групи за домови кражби в момента са се преквалифицирали и работят само на коли от Украйна. В бясна конкуренция са с автоджамбазите, разкриват от МВР.
 

Дмитрий Бабенко зове за помощ, за да намери автомобила си, но смята, че вече е продаден на части или някой го кара със сменени номера.
"Ние сме бежанци от Запорожия, Украйна. Пристигнахме в България на 21 март, всичко, което имахме беше в колата, сега не ни остана нищо", разказа Дмитрий пред репортер. 

Мерцедесът е модел ML 350, бял на цвят, година на производство – 2012 г., с регистрационен номер AP 4827 IA.
Проверка на сайтовете за автомобили показва, че стойността на джипа е средно около 35 хил. лева и е доста апетитна хапка за крадците на коли. Ако го засечете на пътя, сигнализирайте тел. 112 или най-близкото районно управление.

В началото на летните сезони кражбите на автомобили винаги зачестяват, бъдете внимателни и винаги проверявайте дали са заключени колите ви. Джамбазите са изключително креативни, когато става дума за скъпи джипове. Разполагат с устройства, които могат да блокират заключващата система и така лесно достигат до управлението на колата.