Огнище на болни медици в многопрофилната болница в Пазарджик. Увеличава се и общият брой на новите случаи на коронавирус у нас, отчетоха от Националния оперативен щаб.  

Във ВМА военните ни медици отбелязват 6 май на работното си място в битка със заразата. Директорът на болницата, който всъщност оглавява и Националния оперативен щаб, ги поздрави във Фейсбук. 

По-рано днес от щаба съобщиха за нови 7 седем заразени медици в болницата в Пазарджик. 

10 са заразените медици, 9 от тях са от Интензивното отделение. Сред тях е и шефът на отделението.


В понеделник се обажда, че е с висока температура в дома си. Следобед на другия ден е получен положителен резултат от теста му за коронавирус.

Лекарят не е имал пряк контакт с болни от COVID-19.  

На работа в същото отделение е и съпругата на шефа на отделението. Засега не е ясен резултатът от нейния тест. Отделението е затворено за 24 часа, за да бъде дезинфекцирано. 

В момента в болницата се провежда изследване с PCR тестове на колегите, които са били контактни, обясни Красимир Темнилов, изпълнителен директор на МБАЛ - Пазарджик.   

А иначе през днешния ден има 20 нови доказани случая на заразата. Общо инфектираните с COVID-19  са 1778. Излекувани са 360. Починали са 84 души.

В статистиката на починалите се добавя и случая на д-р Нели Пандова от столичната спешна помощ, направената аутопсия е доказала наличие на коронавирус в белите дробове, въпреки 3 отрицателни PCR теста.