Лекарства или други вещества най-вероятно са погълнали трите деца в добричкото село Кардам. В неделя вечерта едно от децата - 9-годишно момченце, почина в дома си.

Трите деца, които снощи бяха настанени в детското отделение на болницата в Добрич по разпореждане на прокуратурата, са здрави. Правят им се пълни изследвания, но лечение не се налага.

Няма промяна обаче в състоянието на 11-годишното момиче и животът й все още е в опасност, съобщиха от болница "Св. Марина" във Варна, където се лекуват други две от децата в многодетното семейство. То е със сърдечно увреждане.

По-малката му сестра е изведена от интензивното отделение и се възстановява.

Основната версия, по която работят институциите, е отравяне. Разследването е за склоняване към самоубийство, защото такава е процедурата при неустановена причина за смъртта. След като тя стане ясна, обвинението за самоубийство може да отпадне.

Назначени са химическа и съдебно-медицинска експертиза. Взети са и проби, които са изпратени във Военномедицинска академия. Резултатите обаче ще се забавят, обясниха от районната прокуратура в Генерал Тошево, цитирани от bTV. 

Според бабата децата нямат достъп нито до лекарства, нито до други препарати. Разследват се всички начини, по които в телата на трите деца са попаднали интоксикиращи вещества.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ