Заради 89-годишната си баба Калина две сестри избраха да се венчаят за любимите си в Благоевград вместо в Испания, където от години живеят с родителите си. Венцислава Златкова и сестра й Ана решили да се омъжат в един ден и заедно да отпразнуват венчавките си, направиха го вчера в изборния ден, предава Struma.bg

Двете са най-голямото и най-малкото дете на Елена и Методи Златкови, емигрирали в Испания преди 20 години. Ана завършила 9 клас в Езиковата гимназия в Благоевград, когато отишла при родителите си, а голямата й сестра се присъединила, след като се дипломирала в УНСС.

Пръв създал семейство брат им Марио, който вече има две момченца, а Ана наскоро завършила втората си магистратура след дипломата по право от университета във Валенсия. Сестрите имат обща агенция за недвижими имоти в Испания. Живеят в Албир, а родителите им в Алтея, на 15 минути път от тях. Съдбата по странен начин преплела бъдещето им и запознанството с половинките им, разкриха булките.

"Аз се запознах с бъдещия си мъж,  защото сестра ми отказа работата в агенцията за недвижими имоти, която й предложиха. Тогава тя още учеше и ми предложи аз да я заместя. А мой приятел от Плевен от студентските години доведе бъдещия й съпруг на гости“, разказа Венцислава. „ Беше с Велизар, той  ни стана кум. Обади се и търсеше  квартира. Каза, че с негов приятел искат да си направят екскурзия в Испания, и аз му предложих да отседнат вкъщи“, допълнни Ана.

Тогава се запознала с Найден Кордев, амбициозен млад архитект от Горна Оряховица, който откраднал сърцето й. Случило се миналия октомври.

Венцислава пък вече има 10-месечен юнак Дариян от любимия си Хуан Марсело Сасо Лагос. Той е аржентинец, с испанско гражданство и за да мине вчера под венчилото, се наложило да приеме светото православно кръщение, тъй като е католик.

Решението да се омъжат заедно момичетата на Елена и Методи Златкови взели спонтанно при едно гости при близки, които им пуснали видео от тяхната сватба. Толкова се въодушевили и те да си създадат подобни спомени, които да ги топлят и радват, когато имат нужда от това, че веднага започнали да организират двойното събитие. За мястото на партито и венчавката и двете били категорични, че ще е при баба им в Благоевград, защото заради разклатено здраве тя вече не може да пътува, а те не могат да си представят най-важния ден в живота си без нея.

"Баба е най-важният човек във фамилията ни. Другата ни баба също е специален човек, но за съжаление вече не е между нас“, обясниха Венцислава и Ана.

Младоженците пристигнаха заедно вчера следобед в двора на храма. Първи се венчаха Ана и Найден, последваха ги Венцислава и Хуан Марсело. Хванати за ръце, двете сестри излязоха от църквата и приеха поздравите и аплодисментите на близките си, а веселието се пренесе на дансинга на популярно заведение, където танците продължиха до малките часове на нощта.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук