Див екшън се е разиграл вчера в Монтанско, съобщиха от областната дирекция на полицията. Крадец е нападнал и е заплашил с убийство полицай, който го разкрил.

По данни на полицията нападението е станало в село Ерден, община Бойчиновци. 50-годишен местен жител се заканил с убийство на полицейски служител на районното управление на полицията в Монтана, осъществяващ действия по разкриване на криминално престъпление, предаде "Конкурент".

Сутринта в областната дирекция на полицията в Монтана бил получен сигнал от 53-годишен жител на село Ерден за извършена кражба от имота му на различна по вид зимнина и рекордоман.

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители на полицейския участък Бойчиновци установили извършителя – 50-годишен местен жител. При последвалото претърсване в имота му са намерени част от откраднатите вещи.

По време на полицейските действия мъжът отправил закани към един от служителите. Нарушителят е задържан за 24 часа в ареста на районното управление на полицията в Монтана.

По случая са образувани две досъдебни производства.