Засилени проверки започнаха в курорта Слънчев бряг след стрелбата, при която пострада тежко Митьо Очите. През цялата нощ 10 екипа на Икономическа полиция, НАП и Комисията за защита на потребителите са проверявали заведения в курорта, съобщава БНТ.
Проверките са били за трудови договори на служителите, фалшив алкохол и издаване на касови бележки. Резултатите ще бъдат обявени малко по-късно днес.
Пред камерата на националната телевизия шефът на отдел "Икономическа полиция" – Бургас Генчо Атанасов каза, че един от най-големите проблеми в Слънчев бряг е свързан с шума през нощта.

„Ще бъдат предприети мерки тази година. В изпълнение на наредбите на Община Несебър, както и на другите по Черноморието, „Икономическа полиция“ ще следи как се осъществява търговията с алкохол заедно с колегите от Комисията за защита на потребителите. Те също имат функции за контрол на спиртните напитки. Инспекцията по труда пък контролира трудовите договори, а НАП – спазването на данъчното законодателство“, заяви Атанасов.

Припомняме, че един мъж бе убит, а двама ранени при престрелка в Слънчев бряг около 20:57 в сряда. Инцидентът е станал в района на дискотека „Айсберг“ в курортния комплекс. Единият от пострадалите е Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, а другият е човек от неговата охрана.