Десетки туристи, основно чужденци, станаха свидетели на унизителен за българския туризъм екшън, разиграл се днес на паркинга на къмпинг Черноморец, аларамираха очевидци. Камион и частни гардове преди спряха достъпа до плажа с мотив, че земята, използвана за паркинг е частна собственост и никой няма право да паркира на нея, както и да използва частния терен, за да слезе до ивицата, съобщава „Флагман”.
„Бяхме уведомени, че точно пред входа на къмпинга е паркиран камион, а около него има гардове, които спират достъпа. Дойдохме на място, за да проверим какво става. Появи се представител на фирмата „Сънрайс блу лагун“ ООД, който твърдеше, че теренът е тяхна собственост и никой няма право да влиза в него. Това обаче е пълно безумие, защото така се ограничава достъпа до плажа, ние сме наели плажа от държавата и нямаме никаква вина“, каза Милен Янков, който е акционер във фирмата, наемател на плажната ивица на къмпинг Черноморец.
 
След намесата на полиция са съставени предупредителни протоколи и камионът е преместен от входа на плажа „Черноморец Изток“, но със сигурност това ще бъде една от горещите точки през лято 2016.
 
Преди три години по подобен сценарий се разви войната в Слънчев бряг между Божидар Георгиев-Кравата и вдовицата на Бай Миле – Силвия Панагонова. Тогава хора на Кравата затвориха подстъпите към базара на Панагонова със ЗИЛ, натоварен с 5 тона камъни, а след като полицията проспа случая, Кравата се помисли за Властелин на курорта и започна да разчиства сметките си с Митьо Очите.
 
Залогът за къмпинг Черноморец също е сериозен. Настоящият наемател „Акра лидо“ ООД плати рекордните 110 хил.лева годишен наем за плажа(560 хил.лв. за целия период на договора, б.а.), при 25 хил.лева първоначална цена на търга. Освен това вложи още поне толкова в облагородяването на района и едва ли с лека ръка ще се откаже от тази инвестиция.
 
Споменатата от Янков фирма - „Сънрайс блу лагун“ ООД е собственост на бившия стопанин на плажа Нено Михалев и Мартин Несторов. Двамата преди дни са закупили от реститути парцел от 5 декара, който по документи се води земеделска земя, но от години е използван за паркинг. В имота влиза и голяма част от парка на къмпинга, където са изградени детски площадки.
 
Теренът е свлачище и не може да се използва за строителство, дори и да се промени статута му. Заради това е пределно ясна целта на закупуването му - да откажат с натиск настоящия наемател от плажа като спрат достъпа на туристи до него.