Тъй като в последните няколко дни във фокуса бе продажбата на една гора, това събуди доста полемика и гледни точки. Вчерашния ден проведох няколко разговора и днес се получи едно писмо до мен и председателя на общинския съвет. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов на извънредна пресконференция по повод обвиненията заради продажбата на гората в Црънча.

Припомняме, че вчера в Црънча пред премиера Бойко Борисов се наложи да бъде прекъсната демонстрация на спецчастите по повод 6-и май заради протест на местното население в защита на близката гора.

Съобщението е от "Интръст" ЕООД. Като в него се посочва, че едноличният собственик иска Црънча да не се превръща в заложник. 

С решение на едноличния собственик г-н Делян Пеевски Общината ще получи 700 хил. лева помощ, с изрично посочено желание, половината сума да бъде използвана за парк, носещ името на Св. Георги Победоносец.

"Благодаря на г-н Делян Пеевски за жеста, който направи към нас. С неговото решение гората остава завинаги на Црънча, а огромна сума пари ще бъде дарена на общината и спорта", заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

"Г-н Пеевски е най-големият дарител на Община Пазарджик във връзка с борбата с пандемията от коронавируса. Сега прави нов жест към Общината! В тези трудни времена се доказва кой какъв човек е. Благодаря на г-н Пеевски и в личното си качество", допълни Попов.

"Остава да приемем с благодарност направеното дарение. Казусът приключва, като гората си остава на Црънча и ние ще използваме тези средства по волята на дарителя. Аз освен всичко друго му благодаря, че той се включва активно в подпомагане на спорта в Пазарджик и съм убеден, че няма да е само това", завърши Попов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!