Окръжният съд в Русе осъди лекар за издаване на рецепти за лекарства, съдържащи наркотични вещества. Д-р Петър Зарзаланов е нарушил закона, като е подписал повече от 150 такива рецепти от 2012 година до 2017 година, когато е започнало разследването срещу него.

Работата на прокуратурата започва през 2017 година, когато е получен сигнал за нерегламентирано предписване на лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества, от акушер-гинеколога Петър Зарзаланов. По разпореждане на главния прокурор с цел обективно установяване на фактите и обстоятелствата по случая, работата е поверена на Окръжна прокуратура - Пловдив. 

Лекарят е изписвал лекарства, съдържащи опиати и успокоителни, които водят до зависимост, като нарушението му е по чл. 354 б от Наказателния кодекс, който наказва медицински лица, които подпомагат другиго в употребата на наркотични вещества. Сред пациентите на акушер-гинеколога Петър Зарзаланов е имало и мъже, но за всички липсват амбулаторни листи за прегледи. Потърсен за коментар, той бе повече от лаконичен: 

"В сайта на Окръжен съд има всичко, от което се нуждаете. От там нататък не мога да коментирам нищо. Не мога повече нищо да коментирам. Каквото има, там ще си го видите". 

Лекарят е сключил споразумение с Окръжна прокуратура - Пловдив, признал се е за виновен и в крайна сметка му е наложено наказание "пробация" с всички ограничителни мерки плюс 3-годишен "поправителен труд" като ординатор в Университетска болница "Канев" в Русе, който няма да му се зачита за трудов стаж.