Българският лекарски съюз (БЛС) стартира дарителска кампания за набиране на средства за семействата и близките на починалите медици в битката с COVID-19, съобщиха от БЛС. 

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лева ще бъде направена от Български лекарски съюз за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта

БЛИЦ уточнява, че д-р Иванова е първият български медик, починал от коронавирус у нас.

Д-р Иванова оставя детенце и съпруг, който също е лекар, специалист по инфекциозни болести и работи в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

„В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем!“, зоват от БЛС.

Първи починал лекар с коронавирус у нас, има нова област на заразата БЛИЦ TV

Подробности за дарителската сметка и как може да бъде помогнато на семействата и близките на починалите медици ще бъдат оповестени в началото на седмицата. 

„Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата д-р Илияна Иванова, както и на колегите й от МБАЛ Сливен. 

Светла й памет!“, казват още от лекарския съюз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!