Александра Христова остана възмутена от родната ни полиция, пише glasnews.bg.

Жената се запътила към болницата в Русе и търсила паркомясто, където да спре автомобила си. Тя отбелязва, че там е изключително трудно да се намери място за паркинг.

След дълго лутане с колата, търсейки подходящо място, дама й направила знак, че ще тръгва. Александра се зарадвала, тъй като се освобождава място за нейната кола. Тя търпеливо изчакала тръгващата и какво да види - млад господин, облечен с полицейска униформа, най-нагло се шмугнал в току що освободеното място.

Полицейският служител знаел какви са намеренията на чакащата за паркомястото, твърди самата тя.

"Отидох до колата, почуках на прозореца и го попитах дали това е джентълменска постъпка, да не говорим, че в колата с мен беше сина ми, който е приет в отделение и навън валеше дъжд", пише Александра в социалната мрежа Фейсбук и допълва: "Господинът с инициали Н. П. ми каза: "Къде пише, че мястото е твое?". Това е положение - нулево възпитание за човек, който трябва да показва точно обратното".

"Униформата трябва да изразява съвсем други ценности, не комплекси!", категорична е жената.

И в тази връзка Гергана пише в коментарите под публикацията, че чрез с униформите в България се ползвало предимство, а не за да се давало такова.

"В Германия няма да видите полицейска униформа на обществен паркинг. Извън служба/смяна само в цивилни дрехи. Правете си заключенията", коментира Александър.

Петко Рашев е на мнение, че не бива да се прави индуктивен извод от тази ситуация.

"Има всякакви хора, както и всякакви полицаи. Някои по-възпитани, други по-галантни, трети съвсем недодялани. Да правим индуктивен извод и да поставяме дамга спрямо всички, едва ли е коректно. Предполагам "родният полицай" е бил българин, мъж? Защо не се възмутихте от всички български мъже в тяхната съвкупност?", гласи неговият коментар.

Петя Ямболиева също се включва в дискусията и споделя, че не е изненадана от постъпката на служителя. Ето какво пише тя: "Ама изобщо никаква изненада, пререждал ме е полицай при личен лекар (аз със бебе), с дете видимо не в спешно състояние, дойде с жена си и направо влезе. После като излезе попитах, налЕ?! Обясни ми, че съм проста селянка и т.н., изобщо не изпитвам респект към тях, а и повечето не заслужават!".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук