Инцидентите с хората от "Събора на дъгата" в Родопите продължават. Мъж от фестивала съобщи в социалните мрежи, че няколко души са били нападнати и ухапани от глутници кучета.

"На собственика на кучетата им му пука, че те все още тичат навсякъде тук", съобщава Ондрей Секач.

Негови другари го съветват да отиде да говори със собственика. Заради кучетата хората не се чувстват в безопасност и не могат да се разхождат спокойно из лагера.

Друг мъж се оплака от диария: "Много братя и сестри се заразиха, което причини симптоми като диария и повръщане. Аз също. Но този път е различно.

Получих симптомите точно след като напуснах фестивала. Диария, болки в стомаха, слабост. И този път продължават с дни и повече от седмица. Някой знае ли какъв патоген е? Мога ли лесно да заразя други хора? Може пък причината да е замърсената изворна вода, която пихме", пише в своя пост Даниел Сейдел.

Под неговата публикация много споделят, че са имали същите симптоми, веднага след като са напуснали фестивала. Споделят също така, че случва почти всеки път на подобен фестивал, който се провежда в Европа. Отбелязват, че причината е най-вече лоша хигиена.

Преди няколко дни имаше друг инцидент от събора с млада жена от чужбина. 

Преди седмица собственик на имот, в близост до събора, се оплака от проявата. Според него това е наркосборище, където много хора стоят разголени, съобщава plovdiv24.bg. 

В околностите на смолянското село Осиково се провежда Rainbow Gathering, голямото събитие на хипи общността в Европа. То ще продължи до края на август.

Полицаи навестиха голото сборище в Родопите, ето какво откриха

Събранията на хората от този тип "семейство" са временни. Хора от цял свят се събират в отдалечени гористи местности по света за няколко седмици по едно и също време с желанието да живеят споделена идеология на мира, хармонията, свободата и уважението.

“Rainbow" е създадена в САЩ през 1969 г. от хора, които са били против войната във Виетнам. Те живеели с дни по планините, а философията им е заимствана от индианското племе хопи.

Шамани от това племе пророкували, че на земята ще се появи ново племе от хора с много цветове на кожата и без националност, които ще преобразят земята и ще бъдат известни като Воините на дъгата.

Така движението получава името Rainbow (небесна дъга).

Всички съмишленици са напълно равнопоставени помежду си. Няма различия, по пол, религи, цвят на кожата и националност. Алкохолът, наркотиците, мобилните телефони са напълно забранени.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук