„Продавам домашно отгледани пуйки, екологично чиста и истинска храна. Най-доброто за новогодишната трапеза. Мисирките са хранени с домашен фураж и царевица. Напълно свободни са били в двора. Заклана и почистена, готова за фурна или тенджера, 150 лева бройката“, обяснява търговец на пазара в Кърджали, докато ни посочва 6-килограмова готова за готвене пуйка, пише 24rodopi.com.

Човекът уточнява, че в багажника има и по-малки.

Колите, чиито багажници са пълни с домашни кокошки, петли и пуйки, са много. Това е характерното за кърджалийския пазар на 30 декември.

Друг от продавачите подчертава:

„Има търсене, защото хората вече искат да ядат истинска храна. И ние ще сме доволни, и те. Ние си продаваме стоката, те пък ще имат на новогодишната си трапеза истинска храна. В хипермаркета е по-евтино, но купуваш пуйка само на етикет, при нас – истински мисирки. Вижте нашето жълто и се опитайте да го откриете в "Калфанда или Лидъла“.

Търсене определено има. Както и мрънкащи купувачи.

„Пуешкото е по-скъпо от агнешкото. 20 лв за кило агнешко, 25 – за пуешко. В което и село да отидеш, ще си купиш пуйка за 120 лева, тук ми поискаха 170. Скъпо е“, споделя кърджалиец, който до последно не успя да спазари новогодишната храна за семейството си на тържището и тръгна към един от хипермарктите в другия край на града.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук