Четирима души от Ловешка област, пристигнали от Италия, са под домашна карантина, един е настанен във ВМА, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

Борисов гневен: Измислете един случай на коронавирус в България, за да спрем да съжаляваме, че при нас няма!

От там посочват, че от звената за граничен здравен контрол е постъпила информация за пет лица, пристигнали от Италия и подлежащи на карантина в домашни условия. 

Едно от лицата е било с оплаквания и след преглед на границата е насочено за хоспитализация във ВМА за изследвания и по-обстойни прегледи.


Незабавно е установена връзка с останалите четирима, които към момента на проучването се чувстват добре, като са изяснени допълнително точните адреси на пребиваване на територията на област Ловеч.

Информацията за тях е предадена на личните лекари за наблюдение по време на карантината. Двама, които нямат избор на общопрактикуващ лекар, се наблюдават от РЗИ.

Проф. Кантарджиев обясни открито ли е вече специфично лечение на коронавируса ВИДЕО

Списък на наблюдаваните лица и адресите на пребиваване са изпратени своевременно на Центъра за спешна медицинска помощ, Спешното отделение на ловешката болница и областната дирекция на МВР.

На лицата са дадени съвети за спазване на карантината, на строга лична хигиена, по възможност ограничаване контактите в семейството, редовно проветряване на помещенията.

Остава в сила наложената карантина на групата ученици и преподаватели от Професионална гимназия по механоелектротехника в Ловеч. Чувстват се добре и нямат оплаквания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!