Тежко остава състоянието на 79-годишната жена от Дома за възрастни хора в Гара Орешец, приета преди ден в ломската болница, съобщи директорът на МБАЛ “Св. Николай Чудотворец“ д-р Георги Савков.

"В тежко състояние е. Непрекъснато е на кислород, със сменена митрална клапа, със сърдечна недостатъчност, с бъбречна недостатъчност, с анемия. И двустранна пневмония- типичната за коронавируса", заяви Савков, цитиран от "Конкурент". 

Очакват се резултатите от пробата за наличие на вируса у жената.

В болницата има и други пациенти от област Видин, но само въпросната жена е с признаци за коронавирусна инфекция, допълни д-р Савков. За момента в ломската болница няма заразени от медицинския персонал.

Четири са огнищата на COVID-19 във Видинско, съобщава Нова телевизия. Едното е в болницата в града, където има 38 заразени медици. Другото е в дома за възрастни хора в село Гара Орешец. Там положителните проби са 24 – три на хора от персонала и 21 на обитателите на дома. 

Коронавирус беше открит и в старчески дома в град Кула. Заразата се разпространи и в Центъра за настаняване на деца и младежи с умствени увреждания във Видин.

„Засега всички са добре – и децата, и младежите, и персоналът. Имаме подкрепата на всички институции”, заяви служителка на персонала. Тя увери, че здрави и болни са разделени и засега никой няма нужда от настаняване в болница.

„133 са заразените в Област Видин, 40 са медицинските служители, като двама от тях са излекувани – лекар и медицинска сестра”, обясни зам.-кметът Борислава Борисова. Тя увери, че общината взима мерки за справяне със ситуацията, особено в местната болница, но не са контролен органи нито в лечебното заведение, нито в която и да е институция.

„Нашите действия са насочени към дезинфекция, предпазни средства” обясни Борисова.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ