Продължава активното издирване на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. Това съобщи на брифинг директорът на Областна дирекция на МВР – Кюстендил старши комисар Светослав Григоров, предаде "Фокус“.

Директорът на кюстендилската полиция посочи, че момичето е в неизвестност от 22 февруари, когато в 20.00 часа родителите му са посетили Районното управление в Дупница и са потърсили помощ, защото то не се е прибрало и не са имали връзка с него. Незабавно Ивана е обявена за общодържавно издирване. Предприети са активно оперативно-издирвателни мероприятия.

Родителите на изчезналата 17-г. Ивана от Дупница разкриха, че момичето е... ВИДЕО


"Повече от 85 часа сме на терен. По случая е сформиран щаб под мое ръководство, който работи активно. В него са включени служители на Главна дирекция "Национална полиция“ и Главна дирекция "Жандармерия и СОБТ“.

За тези последни три денонощия служителите на терен обходиха повече от 600 дка площ в широк периметър на територията на община Дупница“, каза ст. комисар Григоров.

По думите му детайлно са проверени всички крайпътни дерета, вилни зони и уязвими места.

Кметът на Дупница за драмата с Ивана: Възмутен съм от...


"До момента действията ни не се увенчават с успех, което ме навежда на мисълта, че има възможност момичето да не се намира на територията на община Дупница. Поради което активно поддържаме връзка и взаимодействие с колегите от съседните областни дирекции“, допълни Григоров.

Той призова всеки, който има значима информация за местонахождението на Ивана, незабавно да подаде сигнал на телефон 112. Беше посочено, че насред със служителите на МВР по случая активно работят и доброволци. Използвана е необходимата техника – термокамери, дронове, както и следови кучета.

Директорът на Областна дирекция на МВР – Кюстендил посочи, че не се изключва нито една версия, запитан дали Ивана може да се е качила на автостоп. Той заяви още, че всеки един сигнал, постъпил през последните денонощия, е проверен детайлно и своевременно. Освен намереното яке на Ивана няма други следи от нея. Днес на терен са 150 служители на МВР. По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук