Взети са проби от още 30 души, контактували със заразени с коронавирус по време на честване на 70-годишнина в Лом на 29 февруари т.г. Това съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.

Извънредно: Първа смърт в България от коронавирус

Резултатите от пробите ще станат известни в близките дни.

"Хората са установени от Регионалната здравна инспекция в Монтана, в момента се проучват техните контакти, за да бъдат изследвани и те", уточни Белчев.

Втора жертва на коронавируса у нас

Той припомни, че двама от участвалите в тържеството в ресторант "Валентино" в Лом на 29 февруари - съпрузи от монтанското село Василовци на 66 и 74 години починаха в болница "Пирогов" в София.

Деси Атанасова посочи как починалата от COVID-19 е можела да спаси десетки хора

От всичките 24 души, участвали в тържеството, 11 са заразени с коронавирус.

Сред тях са и две деца на 4 и 11 години - внуци на празнуващия рождения.

Вече има и три деца у нас, заразени с COVID-19!

Предполага се, че заразата е тръгнала от съпругата на рожденика, която се завърнала от Италия двадесетина дни преди това, предава БТА. 

Каракачанов съсипа циганите, събрали гетото на ядене и пиене: После всички са с коронавирус!

Под домашна карантина в момента в област Монтана са седем заразени с коронавирус. Трима от тях са в село Василовци и четирима в град Лом.

Засега те нямат оплаквания, но полицията проверява дали спазват карантината.

"Проверяват се за стриктна карантина и хора от региона, които са влезли в страната през последните дни", обяви областният управител.

В болниците в Монтана, Лом и Берковица през последните дни няма новоприети пациенти с остри респираторни заболявания пневмонии и грип.

"Заболеваемостта от грип в региона е ниска", обяви Белчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!