Безсънна нощ са изкарали Станка и Георги Радеви – родителите на ген. Румен Радев, в къщата му в село Славяново, Харманлийско. Това разказаха самите те пред bTV в сутринта след първия тур на изборите.
„Почти не спахме. Може би 2-3 часа сме спали тази нощ”, разказа майката на генерала. „Още не можем да приемем този успех за пълен, даже още повече се притеснявам”, добави тя по повод предстоящия втори тур.
 

Ето какво разказа и Георги Радев: „Аз още от малък го учех на трудолюбие, на честност. Единственото нещо, за което ме е лъгал, е когато бягаше от училище да отиде в Стара Загора”.
 
Още от ученик победителят на първия тур на президентските избори знаел, че иска да става пилот. Родителите му били категорично против.
 
Радев казал на родителите си, че ще се кандидатира за президент 2-3 дни, след като получил предложението. Заявил им, че вече бил решил да участва. Те му казали, че ще му е трудно, но той отново не ги послушал.
 
Станка Радева сподели и какво мисли за опонента на сина си на втория тур: „Цецка Цачева е една нормална жена, води си Народното събрание. Нямам никакви отрицателни чувства. И тя е майка, и тя има син”.
 
ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА!