Продължава издирването на 34-годишния мъж, който изчезна в Стара планина. Вече седми ден той е в неизвестност. Въпреки усилията на 500 спасители, горски и военни, от планинаря няма и следа, съобщава Нова телевизия.

От днес военните се изтеглят, а издирването ще продължат десетина души.

Спасителите уверяват, че са отишли до всяка точка, където би могъл да е изчезналият програмист. Близките на мъжа обаче не губят надежда, че той ще бъде намерен.

Христомир, негов братовчед, каза, че днес ще търсят при изворите на река Тъжа. Ще им помагат от парковата охрана. Надеждата е, че Мирослав може да се е приютил в някоя пещера, каквато има при коритото на реката, съобщава bTV. Мирослав е опитен планинар и надеждата, че ще бъде намерен, остава до последно, каза Веско – негов приятел. Мъжът е тръгнал в сам, защото е бил уверен в себе си, а и друг път е правил преходи сам, добави неговият приятел.

Не мога да си обясня защо спасителната акция се забави толкова – още миналата събота, когато времето беше хубаво, можеха да се активират повече екипи. Това най-вероятно зависи от тяхната координацията, каза братовчедката на Мирослав. Тя се е чула последна с него в сряда, сигналът за изчезването му е подаден в четвъртък следобед.

От седмица живеем в Калофер с местните, със спасители, те казват, че винаги проблемите са едни и същи – данните от телекомите не идват, по-лоша координация, местната власт трябва да има повече власт, за да изиска помощ или техника от военни, каза Христомир.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ