За такива деяния трудно може да се намери обяснение. Трябва да се търси това, което е станало. Мен ме интересува единствено, дали са събрани достатъчно доказателства по случая. Дали са установени действия по прикриване на престъплението. Това е зловещата част, прикриването от семейството. 

Това заяви Това Томов, чието внуче бе намерено мъртво на улицата в град Мездра. 

По думите му, опитът за прикриване е направен от цялото семейство, от малкото дете, от майката. 

"Майката е злият дух в това семейство, тя командва, тя дава съвети. Трябва да видим дали са установени точно в този период телефонните разговори, дали са давали указания.

Извънредни новини за задържания по случая с починалия внук на ексдепутата Тома Томов

Не знам дали децата са били сами. Хората са ми разказвали, че баща му се е занимавал с професионално бракониерствал. От дълги години това му е основния доход. В петъчния ден той винаги си е смазвал оръжията. Имал е самоделки и какви ли не уродливи видове оръжия. 

Не съм знаел, че той е имал арсенал. Моят въпрос към окръжния прокурор, дали е намерен арсенала. Според моя информация той е укрит от близък в село Дерманци" , каза Томов. 

Не знам, дали е намерено оръжието, с което е стреляно. Но ако това не е направено, това е фатално за следствието, добави той. 

Томов разказа, че дечицата са се познавали още от детска градина. "Лятно време то си е играло вкъщи, яло е вкъщи. От детската градина са приятели", разкри още бившият депутат.

Криминалисти: Момчето влачило трупа на малкия Тома, после трило кръв с гъба и леген

Коментирайки версията, че внукът му е бил прострелян с пушка, Томов каза: "Обяснението ми е следното: едно семейство, в което има много оръжия, трябва да се полагат големи усилия за обезопасяване на оръжията. Другата версия е, че този човек си е подготвял оръжието, за да излиза на бракониерство". 

"Най-доброят вариант щеше да бъде, те да се обадят в полицията, да извикат първа помощ. Но тук действията са нечовешки. Има опит за прикриване. Има и трета версия, която е била подготвена от тях след като е било убито детето. Щяло е да стане на улицата, за да се прикрият следите. Все още не мога да разбера защо майката, която е чужденка и основен двигател в семейството, все още не е прибрана", каза още Томов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!