Петокласникът Михаил Христов от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Радомир намери портфейл и го предаде на охраната в Община Радомир, пише struma.bg.

Момчето с приятели отивало към 14 часа в петък да играе в градината на Младежкия дом, където има спортни уреди на открито. На паркинга пред хотела то видяло портфейла, взело го и веднага отишло в Общината.

Там, без дори да провери какво има в него, Михаил го предал на служителя от охраната и продължил с приятелите си. А секретарката на кмета Ралица Стефанова съобщила в Дома за възрастни хора в града, където се оказало, че собственичката му живее. 

Оказало се, че в портфейла освен цялата пенсия били и документите й. От там благодарят на момчето за доблестната постъпка: „За доброто трябва да се говори. Мишо е чудесен пример за семейно възпитание и достойно гражданско поведение както за връстниците си, така и за всички възрастни.

В навечерието на най-светлите празници желаем на Мишо да бъде здрав, да продължава да вярва в доброто и да го предава, за да се случват такива малки чудеса в напрегнатото ни ежедневие“.

Мишо е син на служителката в Общината Десислава Христова, а тя научила за добрата постъпка от колегите си.

„За Мишо това е нещо нормално, според него не е направил нищо необикновено“, сподели майката. По думите й това е нещо нормално за семейството им, възпитавали детето си да е добър човек.

В петък служители от Дома за възрастни хора потърсили Мишо, подарили му коледна картичка само с една дума: „Благодаря“, един шоколад и 20 лева, които жената, чийто портфейл намерил, настояла да му подарят за добрата постъпка.

Михаил Христов е известен в региона и като малкия гайдар, той се влюбил в този инструмент и посещавал уроци при Виктор Джоргов в Общинския детски комплекс. Участва в много концерти не само в града и общината, но и в цялата област. А на гайдата му е изобразен българският лъв.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук