Ученици от ловешкия Механотехникум, завърнали се в понеделник вечерта от Северна Италия, днес са били в училище. За това алармира притеснена читателка на БЛИЦ.

На редакционната поща на агенцията ни Борислава изпрати в писмо, в което съобщава, че вместо да бъдат поставени под карантина, децата днес са били на училище.

Най-вероятно децата са били в Италия по програмата "Еразъм +".

По-рано днес стана ясно, че 8 ученици и двама ръководители от Кърджали се прибират по спешност в България, след като са прекарали 16 дни в градче край Милано. Съвместното обучение е трябвало да продължи до 29 февруари, но визитата е прекратена поради обявената кризисна зона в Милано и околностите му заради случаите на коронавирус.

20 ученици и двама преподаватели от Математическата гимназия в Пловдив също бяха поставени под карантина. Те са били на обучение по проект в Италия и ще бъдат под домашно наблюдение за две седмици.

Както БЛИЦ съобщи, вчера след спешен Съвет по сигуността при премиера самият Борисов заяви, че нищо не може да ни опази по-добре от дисциплината. „Хората, които се връщат от рискови места, да запазят 14-дневен карантинен период", заяви министър-председателят. 

Здравните специалисти са на същото мнение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света