От страх да не му задигнат регистрационните табели на автомобила, украинец взе решението, щом не е в движение, да ги прибира в багажника. Безпокойството му било причинено от факта, че наскоро в Созопол тази беда е сполетяла негов сънародник, което създало изключителни затруднения на собственика на МПС-то, уточнява Burgas24.bg.

Ето защо като предохранителна мярка, украинският гражданин решил да свали регистрационните табели от автомобила си, който бил паркиран пред хотел в Приморско, в който е отседнал.  Той имал намерението отново да ги постави, когато му се наложи да пътува.

На 13 май обаче жена му го помолила да донесе необходими за обяда продукти от близкия магазин, като в бързината украинецът забравил да сложи регистрационните табели и се придвижил с автомобила от хотела до намиращия се в близост хранителен магазин.

Украинецът паркирал лекия си автомобил "Тойота Корола“  пред магазин "Комфорт“, който се намирал в непосредствена близост до полицията. И за негово нещастие бил засечен служители на РУП – Приморско, които съставили акт за установяване на административно нарушение. 

На украинския гражданин му е наложена глоба в размер на 200 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 месеца. Миналия понеделник Районният съд в Царево провел заседание, на което актът е бил отменен.