Увеличават се новите случаи на Covid -19 в Пловдивска област като за периода от 7 до 9 август те са 122. За 20 от заразените се е наложило да бъдат настанени в болница, информира БНР.  

Сред новорегистрираните с Covid 19 в събота и неделя има една медицинска сестра и един личен лекар. Починали са две жени – на 62 и 74 години.

Междувременно от Община Пловдив съобщиха, че всички 14 общински лечебни заведения са в пълна готовност да посрещнат поредна Covid вълна.

При усложняване на епидемиологичната обстановка в болниците "Св. Мина" и Св. Пантелеймон“ могат да бъдат разкрити отново около 120 легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, както и още 20 легла в Комплексния онкологичен център.

Директорът на Дирекция „Здравепозване“ д-р Калин Калинов припомни, че общинското здравеопазване разполага и с лаборатория за антигенни тестове, както и за PCR тестове, която е базирана в болница „Св. Мина”.

Той уточни, че проби се вземат и в бившия Спортен диспансер, в който бе разкрит и ваксинационен център, а призивът му към пловдивчани е да се имунизират преди началото на новата вълна.