Жандармерия и спецполицаи влязоха в ромската махала на Брестовица, предаде TrafficNews. В селото текат проверки по къщите дали карантинираните спазват предписанията на РЗИ, както и за спазването на противоепидемичните мерки. Самата обстановка в махалата е спокойна. А хората са по домовете си. 

Органите на реда не допускат на жителите на махалата да напускат къщите си. Към момента КПП-та не са изградени, но пък местните се оплакаха пред наш репортер, че не са успели да отидат на работа таи сутрин.
 

„Работя в частна фирма в Пловдив, но не ми позволиха да тръгна тази сутрин. Шивачките също не успяха да се качат в автобуса”, каза местен жител. По думите на Кирил Ангелов никой от завърналите се от Германия не е показал симптоми и не е болен.
 

„Болните са живеели в махалата и не са пътували извън страната. Тези, които се прибраха, си спазиха карантината и не са болни. Последните дни никой не е пристигал от чужбина”, твърди съпругата на Кирил.
 

Семейството е притеснено, че може да се заразят с опасния вирус. 

От махалата твърдят, че починалият 70-годишен мъж се казва Ангел. Той имал придружаващи заболявания. По думите на хората той вече е погребан, без да присъстват близки и приятели.
 


Припомняме, че още 9 нови случая на заразени са установени в селото. Между тях е  дете на 9 години – без симптоми. Всичките са контактни  на обявените вчера положителни лица от селото. От общо 13-те лица в Брестовица, положителни на COVID-19, 3 са хоспитализирани.
 

За съжаление има един починал пациент в болница – мъж на 70 г. с придружаващи заболявания: исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, сърдечна недостатъчност.