Змия се разходи из центъра на Плевен. Случката е заснета на 8 юни на пешеходната улица в града. Докато някои граждани бързат да се преместят от пътя на влечугото, група деца с интерес наблюдават какво ще направи то и се приближават към него, пише glasnews.bg

Разходката на змията буди множество коментари във Facebook. Някои хора са шокирани, за други станалото не е нищо особено, а трети се надяват гостенката да си е тръгнала, без да пострада. Интересното, е че според някои жители на града ситуацията е предизвикана умишлено.

"Змиите се хващат от специалисти и се пускат в безопасно за хората място. Змиите не се убиват, те са защитен вид. Тази змия е уплашена и объркана. Как може да се гаврите така, с което и да е живо същество? То не е само със змиите", гласи едно от мненията.

"Сигурно е водна змия, изпълзяла от каскадата! Аз лично изпитвам ужас от змии, но тук малко пресолихте манджата! Дано никой не е наранил животинката!", пише А. Маркова.

"На центъра на Плевен. Аз изпитвам ужас от змии... Каквато и да е тя", добавя П. Христова.

И доколкото подобни коментари откриваме под всяка публикация, в която е засечена среща с влечуго, едно от мненията успява да ни изненада. Според авторката на коментара въпросната змия умишлено е пусната сред плевенчани:

"Видях я. Една жена остави плик на земята и каза, че сега ще излезе. Аз не разбрах за какво става дума и изчаках. Изпълзя от плика - дълга около 1,5 м змия, доста дебела, около 5 см в диаметър и започна да се вие", пише Таня Монева.

В друг коментар откриваме и потвърждение на тази версия - "Точно така някаква психичноболна жена я донесла с плик и я пуснала, това нормален човек не би го направил", добавя В. Калчева.

Дали това е така, не можем да потвърдим. Ясното е, че дългата змия успя да се превърне в център на внимание в мрежата, че и на плевенския център. Самото влечуго бавно и сигурно се придвижва към част от сградите, а клипа спира без да се разбере как завършва ситуацията.

За последните седмици това е поредния случай, в който представители на вида безпокоят граждани. Аналогични ситуации имаше и в София, Свищов, Асеновград и Баня.