Празнична забавна порция от коментарите на Евгени Минчев за рубриката му "Гилотина" в "Телеграф". 
ПЕТКАНОВИ СЕ РАЗПИЩОЛИХА МОДНО

Чувствам се като момиченце, залепило носле във витрина със сладкиши. Толкова много жълто и розово, толкова изплезени вълнения, може да има само там. А то- телевизионните сладкиши Алекс и Даниел си правят фотосесия, която леко изглежда рекламна. Чорапено- гащеното парти създава една жизнерадостна атмосфера, изпод която избуява космената растителност на Петканов и нежната кожа на буля Петкановица. Розовата вратовръзка сърцето ми пръска, но също така пръска и онзи аромат на разпищоленост, който отдавна е изчерпан по рафтовете на световната модна закачливост. Роклето на Александра е подходящо единствено като притежание на посетителка в детска градина Глухарче, заради инфатилния си характер. Този на роклята имам предвид.

МАГАРЕНЦЕ КОНКУРИРА ФЪНКИ ПО СТИЛ

Фънки /вдясно/ е предприел уникално модно пътуване, което го е върнало назад във времето. Покойният ми баща, който не признаваше Диор и Баленсиага, поправяше покрива и тоалетната в двора, облечен по същия начин. Ето и Фънки, момче с много ум в главата, днес носи спомени от 1973 година. Зеленикавият му потник може да бъде направо хит /минус 1/ във всички певчески и модни класации, ако прасне отгоре му три синджира камъняци, завие един копринен шал и постави една широкопола шапка. Да, прави сте ако помислите, че така ще прилича леко на разсънена кралица, но ще е по полезен на световната мода. Малкото магаренце /вляво/ , изразява по-добра модна култура, облечено в черно и бяло, както почтените магаренца се обличат за парти. Има печатна грешка в йероглифа на дясната ръка на музиканта, но кой ти гледа в тая зима.

АЖДА С ПАЛТО КАТО БАЛОНИ

Като заря за детско парти, певицата Ажда Чаушева е понесла върху себе си всички бонбонени цветове. Палтото и гъмжи от цветни бактерии, които са се размножили сякаш поливани с амониева селитра. Толкова гюл и трендафил на едно място, могат да подлъжат френски инвеститори да открият фабрика за добив на розово масло. Палтото на Ажда изглежда си има приятели в лицето на дузина балони, които изглеждат като имитиращи самото него. Прическата говори за щастливо детство, което не иска да си тръгне. Чудя се, кой ли толкова спешно я е извикал на улицата , за да излезе с палто като това. Дали не е бил Нашият сигнал, който с малка интерпретация да казва- на друг ти подарила си любимия балтон. До адекватен естетически отговор от страна на певицата оценката ми е 1 плюс. За подсказване от страна на балоните.

ТОПЪЛ ДЪЖД, ЧАКАН ДЪЖД В КОСИТЕ НА ТЕДИ

Роклята, облечена от Петя Дикова явно идва от закъснял колет от нейни роднини в Кипър. Преди близо 27 години този модел, цвят и култура на обличане имаха своите почитатели, но днес това звучи присмехулно. За зряла жена с телевизионно предаване, което се очаква да ни научи на новости и мода, Дикова не е изпълнила добре очакванията ми. Тялото пращи в тази дреха като резен любеница на женския пазар. Дантелата мята кичозните си гюбеци а чупката в кръста сякаш чупи чинии в таверна. Прическата е дошла с нощния влак който дерайлира през 1993 и носи тежестта на понятия, съществували преди Капанов, но след Кралица Виктория. Събеседничката и Теди Кацарова подобрява околната среда с това черно или мастилено синьо, описващо лека градация в модния небосклон на двете. Само прическата на Кацарова говори, че може би по време на снимката е валял топъл дъжд, чакан дъжд.

СКЕНДЕРОВА- ВЪЗТОРЗИТЕ НА ЕДНА РОКЛЯ

Добре затоплено черно, позлатено с добронамерено златно показва бизнесдамата Ивана Скендерова. Облечена в рокля на дизайнерката Поля Кинова /на снимката вдясно/, тя възвръща величието на светските салони от времето на Марлене Дитрих и съпругите на френските президенти. Чудесна прическа , грим и осанка, са добавената стойност на тоалета, носещ толкова аплодисменти за приносителката си. Самата Кинова, отдала се на модното синьо, възвеличава възторзите му с едно акуратно деколте, в което са настанени участниците във всяко добро модно жури- дантела, пера, мъниста. Прическата на Поля е също добре премислена, като макар и стегната с лак , дава възможност на светкавици и одобрение да проникнат през нея. Звездността на двете дами е потвърдена и от сериозността с която гледат на гардероба си, нещо непостижимо за конкуренцията.