Предлагаме ви нова порция от коментарите на лорд Евгени Минчев за седмичната му рубрика в "Телеграф".
СТОРАРО И ЕМИ НА МОДЕН ТЕЛК

В този опус на тема „Дънките и тяхното приложение в попфолка”, глас извисяват Тони Стораро и колежката му Еми Стамболова. Бащата на Фики препоръчва облите материи, които обикалят услужливо стомаха и другите части на тялото. Препоръчва дълъг ръкав, който прикрива каквото трябва но не открива никакви пътища към модно развитие. Бащата на Фики има прическа от която могат да се направят повече мустаци отколкото жителите на някой френски винарски район имат. Изглежда, всичко което изпълнителят на Из дис лав епилира, отива при баща му под формата на някаква синовна любов и наследство. Еми Стамболова емитира количества чар, впрегнати в необичаен за сетивата ми десен. Тук в стил Пренс Де Гал вибрират цветове и ноти от една забързана тоналност, така, че да не може да бъде схванат основния замисъл. Само вратът може да ти остане схванат, следейки чуруликането на цветовете по нея. Еми се придържа към темата за дънковото и е отбелязала тук там отношението си към денима. Джобче, ръкавчета, панталонче- всичко, което би трябвало или да е на ТЕЛК или вече пенсионирано по давност.


СОФИ НАЛАГА ПАМУЧНИ БРОНЕЖИЛЕТКИ

Софи Маринова се развива модно точно като под диктовката на дружинен ръководител от село Паталеница. Зададена е тема- как да отблъснем ухажор на първа среща и според мен певицата е заслужила първата си шестица. Червеното избива отвсякъде като маринована капия, каквато Маринова навярно обича да опитва зимъска. Не мога да схвана това бронежилетка ли е отпред или предпазен механизъм за селфита с фенове, при които светкавицата им удря по един тукат и те се разотиват. А може би е лигавник, докато гледа Семейни войни или пък портфейл в който къта чеиз за сватбата на някой трети братовчед. Ръкавите – припаднал топ коприна, събират цялото ми съчувствие, защото не само не допринасят нищо за елегантността и, но дори отнемат линейни метри от нея. Якичка, обечки, чанта през рамо- не е ли Софи Маринова един истински мъченик на своя избор, вариращ между каре и модни заблуди, които никак не отразяват популярното и лъчезарие. А може би това е просто облекло за преглед при очен лекар.ФЪНКИ КАТО ГОЛЯМО, НЕОПРАВЕНО ЛЕГЛО

Острумният Фънки показва как едно двойно легло би могло да се облече за рождения си ден. Стига копринени и сатенени кувертюри и шалтета, стига плат на невинни зайчета и тигрови елементи.  Вижте как величавият музикант е постигнал същото с пет метра дънков плат и близо три метра памук. Коженият  му елек най- правдиво очертава една добра възможност да се справи с таблата на кревата, независимо дали е за първа брачна нощ или за…извънбрачна. Обувки, като малки нощни шкафчета обикалят дънковата кувертюра и съблазняват да бръкнеш и да си вземеш хапчетата за сън.  Обилната прегръдка която Фънки предлага, проточва изпълнението на текстилната присъда и води до модна справка високо на главата му, където се развива шапчеста фантазия, която не може да бъде описана без бутилка абсент. Замислял ли се е някога Фънки, просто …да не се снима без режисьор? За някои Фън шуй, за него- Фънки чуй!


ТЕРЗИЙСКА С ХОЛИВУДСКИ НОТКИ В РОКЛЯТА

Запазила романтичния чар на ранния Холивуд, бизнесдамата Камелия Терзийска продължава да отчита ръст на израстване в облеклото си. В навечерието на 20-та годишнина от създаването на своята Брейн сторм консулт, госпожата отново е пример за стил и светско поведение. Роклята, подбрана по изискванията на най-висшия протокол, застава за почест върху нея, пресъздавайки всички модни съблазни. Елегантни са свежата кристална декорация в деколтето, прическата, фината диамантена огърлица, постановката на ръцете и тялото въобще. Това е рокля с изключително приложение, която може да бъде валидна както за средата на есента, така и за зимен бал в Лондон, за бляскава новогодишна вечер и посещение на гала-спектакъл във Виена. Всичко се пренарежда от повода, мястото и …една визонена наметка, която да противоречи на капризите на климата.ЗВЕЗДИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН ЗА …ЗВЕЗДИ

Хубаво е да видиш звезди посред бял ден, още повече самият Звезди, който е като попаднал в тъмна нощ. Благодарение на тениската си, потъваща в сценичния облак от прах и пушек, от лампи и перделъци. Благодарение на облаците от коси, спуснали се над него, сякаш нощен вълнолом, нарисуван от Шукшин и възпят от Ахматова. Талази от гривни се впиват в китката, жонглират ловко между атмосферата и кожата, провират се с намерението да се търкулнат по сцената и да затанцуват рок. Но не би. Те са там- проклети каторжници на един странен избор. Металната артилерия е превзела и шията на именития певец, врязва се мощно и кара нас, клетите зрители на ставащото, да се задъхваме. Дали младежът на моите години се е замислял за някое артистично таке, изпод което косите му да придобият друго значение и стил? Хрумвало ли му е да постави едно сако, което да обедини текстил и плът, хармонизирайки ведро гардеробните и природните му наличности? Хрумвало ли му е да каже- абе, бай Генчо, дай да пием по един английски чай и да си побъбрим за мода… И да му кажа- ашкоолсун, брато, идвай.