Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

ГЪРБОВ Е ЗАГЪРБИЛ ДОБРИЯ СТИЛ

Опитах се да загърбя Христо, но пуловерът му сякаш сам ме заговори. Такъв добродушен, топъл, домашен, както се казва- чаша ракия да му налееш, малко царска туршийка и да го върнеш отново в мазето… Актьорът може би е бил без очила, когато е избирал това или пък е внимавал да не обиди тъща си. Може пък да е снимал Бг вариант на Американско сватбено одеяло и забавната дреха да е част от гардероба. Много, много се смея на червената риза, плъзнала като гости от Червен бряг върху народния любимец. Тя покрива дънките и добре, че го прави, защото те са толкова старомодни, че се чудя дали на етикета им пише  „предвидени за строително-ремонтни дейности” или „не правете това на публични места”. Истината е че си представям Христо по следния начин- едно добре ушито сако, в стил виенски аристократ, тъмнозелена риза, с отворено горно копче, вишневи панталони и шапка от бобър. Така де, копче да не можеш да му кажеш…

МИРО ОБЯЗДВА МОДАТА С ЧАТАЛ

Браво, бе Мире…Какви хубави дънки имаш, подобни на тези на Любо, Графа и повечето от твоето поколение. Къде отидоха лъскавите панталони от времето на Златния Орфей, че дори и от Сан Ремо… Дали това е Жалба за младост или невеж  моден анекдот, дали дънките олицетворяват нещо, което ми е убягнало, дали трябва да гледам по-често Гласът на каквото там беше… Миро за радост е запазил и укрепил сексапила си- този любезен чатал удостоверява истинността на думите ми, но не трябва ли да е леко прибран, за да не изглежда като на кочияш изпод когото се изнизва необязден жребец. Нататък всичко минава по мед и масло, черното ограничава всякакви импровизации, стеснява взора и оставя въображението да си съставя картини и пейзажи. Но… Гръдта юнашка на звездата ербапски зее, сякаш един съвременен Балканджи Йово не дава там да проникнат и поникнат нови бижута и косми. На тънка шия герданче се мъдри със свенливостта на перчема, по който може да познаем Миро и дори да си затананикаме Гълъбо. Защото от моя гледна точка, прическата му напомня на гнездо.

ПРЕЯ „ПРЕЯЖДА” С ЦВЕТЯ

Богато цветно меню изважда на бял свят Прея, за която отдавна не бях чувал. Роклята е като плиснат срещу вятъра леген с цветя, събрани от сватбено тържество. Поникнала от този бостан на дизайнерското въображение, госпожата или гони прилика с Жозефин Бекер /показала се с пола от банани веднъж/, или пък играе ролята на филодендрон, погрешка засаден в кашпа с други луковици. Някъде, горе, към билото на случващото се, певицата изглежда малка, като топлийка в копа сено. Бялата блузка опитва да докаже, че цветята и холандската цветова култура са възможни  в България. Мисля си, нямаше ли и Лили Иванова подобна разстановка на полата върху плочата Експрес танго или … Разликата във визиите на двете е, че едното е дългосвиреща грамофонна плоча а другото обикновено грачене.

СПА КРАЛИЦА НАЛАГА ТИАРИТЕ

Винаги елегантна, бизнесдамата Юлия Забунова непременно си запазва правото и на малка изненада. В случая- кокетна тиара, като малък знак за съпричастие с кралското семейство на Кралство Хармония. Притежателката на едноименния СПА център диктува модата във висшето общество, като изгрява и се оттегля като истинска кралица. В днешния си избор Забунова блести в черна дантела, по която минава нискочестотното електричество на личния и чар. Находчиво е и сребърното, облагородяващо общата картина, в която също така попадат ръкавиците- един много добър аксесоар. Забележителна е и прическата-  особено уместно обстоятелство, даващо приоритет на тиарата.

ИДЕ МОДНА ЕСЕН ПРИ ДАНЧЕТО

Тази рокля е като „камък на шия, като белег от нож..” и веднага обяснявам защо. Защото на пръв поглед върху нея не личи да е работено с ножица а сякаш с касапски нож, кървави капки, от който изпълват стилистиката на облеченото. Кройката е повече от озадачаваща. Започвам да мисля, че тази рокля е заета от Стефка Берова или поне е поръчвана при нейна шивачка. Или пък мисля си, Данчето  опитва Кейт Уинслет върху носа на Титаник, което също изглежда не е добра идея. Кафява роза предсказва, че при Христова „иде есен, иде есен”. Красивото и лице заслужава много повече от този есенникаво-никакъв фон от дрехата. Прическата – смятам, че дори Карбовски може да и направи по-добра. Обеците- добре! Но мартениците, г-жа Христова, мартениците… Идват ми вповече. Надявам се сега, по Великден, да не ги заместите с боядисани яйца вместо гердани.