Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

ПИЦА „ЩЕРЕВА” - ЗВУЧИ МИ ДОБРЕ…

Иде ми да се провикна- папи, папи, пис, пис, пис… Толкова миловидно изглеждат двамата естрадни любимци, толкова невинност и свенливост излъчва облеченото. При Папи Ханс намираме костюм в цвят на препържен патладжан, имаме наличие на златна бижутерия и черна фланелка, потънала като мастило от сепия в благородно фламбирания цвят на  сакото. Косите са зализани, в тях ухае разбирането за интелектуалност, липсва само лимбата на Яворов, за да заговорим за Папи на един по-висок тон. Литературният кръжец включва Ваня Щерева- наистина превъзходна в своя избор. Само бих заменил червеното с жълто и зеленото с лилаво, но кой ме пита дами и господа, кой ме пита… Щерева е сгушена в този балтон, който пречи да се разкрие иначе нелошия замисъл в блузката. Ръкавите са свежи, бухнали, само трябва да им се добави зехтин, лимон и ситно нарязан кромид лук, за да заприличат на салата. Ако върху червеното палто наредим последователно шунка, пармезан и поръсим с босилек- ето ти една пица, която с малко повече смелост, може да кръстим на именитата ни звезда.

ЛУНАТА СПИ, ЛУНА- НЕ…

Дузина месеци след звездните си телевизионни изяви, певицата Луна носи обикновени, земни послания. Не че е стъпила на земята- та една истинска луна трябва да свети, поне нощем за почитателите си. Виждаме я днес, сякаш усмирена и не така еуфорична, да бележи отсъствие след отсъствие за нови естетични забележителности. Въпреки слабата лунна реколта, певицата дава малко трохи за нас, критиците чрез парчето плат, което може да мине за такъв от парашут. Златните презрамчици блещукат в синхрон-  нещо като верижките на детска люлка, върху които се е отразила луната. Луната спи и в прическата. Там се откроява една обеца, самотна и бледа като изгонена от Брадъра. Усмивката покрива огромно пространство от този кадър, кара ни да затаим дъх, но и да запушим уши за всеки случай. Очилата, чието място изобщо не е там, висят като изпуснато от гарга стъкълце в короната на дърво. Златната чанта обяснява всичко станало дотук.

ПУХЕНКИ ПРАВЯТ ЗВЕЗДИ НА ПУХ И ПРАХ…

Сезонът на пухенките, постепенно изнизващ се през задната врата на зимата, оживява чрез Татяна Лолова и Йордан Йовчев. Актрисата лъщи с отразената  в облеченото външна светлина, подобна на Салют преди да се отлепи от Байконур. Традиционната и шапка съвсем не я прави кралица, защото тук липсват искрящите цветове, които избират за Нейно Величество . В тази връзка много се вълнувам защо българските знаменитости носят черно, сиво и тук- там кафяво. Йордан Йовчев може да бъде сериозен мъж без да е чак толкова мрачен в облеклото си. И тук Мис Пухенка на годината е проявила липса на въображение и е покрила народния любимец със скука. Единствено усмивката му прозира през мрачната пелена от черно.

ПОЕТЕСА ОБРЪЩА МОДНИТЕ ПРЕДСТАВИ

Естетически вълнения в поетичния кралски двор. Малко преди сезона на баловете, малко преди пролетта и рождения си ден, талантливата Цветелина Димитрова налага нови стандарти в модата. Естествената и красота  изпъква на фона на пищна бална рокля, бродирана и декорирана с толкова финес, колкото изисква и младостта. Цветелина, чиято поетична книга Няма драма е истинска цветна градина от рими, илюстрира чувствата си и чрез средствата на красотата в облеклото. Дългите коси и стойката и на принцеса са ключови в параметрите на общия портрет. Димитрова обръща с главата надолу всички предразсъдъци за жените в поезията, запомнени интелектуално но не и модно. С малки изключения в епохите, разбира се.

МАРТА СЕ ОБЛИЧА, КАТО ЗА АПРИЛ

Актрисата Мартина Вачкова прелива от пищност. Онова, което според мен липсва, вероятно се съдържа в чантата – сама по себе си- достойна да побере едновременно Айфеловата кула и Бъкингамския дворец. Цветовете по чантата са далеч от представата ми за шик. Те пухтят като стадо бизони в ноздрите ми, придават на аксесоара вид на глутница, вид на нещо обречено да бъде едновременно силно и мудно. На мястото на Вачкова не бих носил блуза с такива ръкави, ако тя не схваща защо- следващият път ще кажа каквото мисля. От чантата в лежерността на домашен водопад се спуска дреха, така амбициозно неподходяща, че допускам да принадлежи на другиго. Червеното е забавен цвят, ако си Искра Радева или Мутафова, но тук мисля, Марта е избързала пред Април. Харесвам шала на дамата до нея, но ако е носен от Хилари Клинтън.