Първото ревю на италианска модна къща беше представено в България. В нашата страна гостува италианският дизайнер Ерманно Шервино.
Майсторска лекота в кройките, меки цветове, технологични детайли и смесица от хармониращи си материали – това са новите тенденции в колекцията есен-зима 2008/2009 на италианския дизайнер Ерманно Шервино. Колекцията бе представена на изискано ревю на 26 октомври в х-л Шератон. Ревюто е първото на италианската модна къща в България.  Двадесет и пет модела от 3 модни агенции (Ivet Fashion, Next, Exground) представиха над 45 модела от колекцията. Ангажираните модели бяха лично подбрани от Тони Шервино („дясната ръка” на Ерманно Шервино). Изненада за присъстващите бе появата на подиума на Гергана Полежанова и шестте малки модела, които представиха детската колекция „Ерманно Шервино Джуниър". Специално за ревюто от Италия дойде и дизайнерът на марката, които посъветва „да не ставаме жертва на модата, защото модните тенденции идват и си отиват, но стилът остава”.
Ревюто бе открито с изпълнение на Мария Илиева и маестро Живко Петров.
Дамската линия на Ерманно Шервино се ражда през 1999 г. и е представена за първи път на ревютата на миланските колекции през 2003 г. за сезона есен - зима 2003/04 г.
Мъжката линия на възниква през 2002 г. и прави дебюта си през януари 2005 г.
През 2005 г. е създадена и поделението на Ерманно Шервино за улична мода, насочено към по-младата аудитория. Същата година компанията навлиза и в света на детската мода.
Европа представлява най-важната част от продажбите на марката, с 60% от цялостния оборот. Трите най-големи пазара са Италия, Германия и Франция. /БЛИЦ