След 13 години „Ку-ку бенд” тръгва отново на турне. То ще е без Слави Трифонов.

„Това не е прецедент за нас. Имали сме много концерти самостоятелно, включително и в чужбина”, каза Евгени Димитров – Маестрото в ефира на Нова тв. С него в студиото бе и друг музикант от "Ку-ку бенд" - Георги Милчев - Годжи.

„Групата е в страхотна кондиция, така както трябва да звучим. Всичко е такова каквото трябва да бъде”, каза Маестрото.

Няма песни, които да не изпълняваме, защото Слави го няма. Той липсва заради начина, по който общува с публиката”, изтъкна Георги Милчев – Годжи. „Няма как да не липсва човека, който е създал всичко. Това е много специфично”.

На въпрос дали на Трифонов му липсва музиката и турнетата Димитров отвърна: 

"Не би ни казал, че това му липсва, но вярвам, че му липсва".

Първият концерт от турнето вече е бил в Панагюрище. Двамата бяха попитани дали острите политически страсти в момента около ИТН влияят по някакъв начин на настроението на публиката и на изявите им като цяло:

„Не мисля, че политиката влияе на музиката ни. В Панагюрище ни посрещнаха чудесно. Хората имат необходимост от това общуване, да слушат качествена музика и за два часа и половина да си прекарат чудесно и да забравят за проблемите“, каза Димитров.

Двамата разказаха, че се познават от ученици и цял живот са най-добри приятели. Те признаха, че не обръщат внимание на негативните коментари по техен адрес и вече са свикнали с подобни изказвания.

„Ние сме много различни в Ку-Ку бенд. Това обаче ни прави много единни, защото се уважаваме изключително много. Във всеки един момент различни хора излизат на преден план“, заяви Маестрото.