Ваня Щерева заченала случайно в една таванска стая. Това разкри самата дъщеря на писателката, певицата Мила Роберт.

"Не съм била в плановете им. Майка ми видяла баща ми на баскетболен мач във Варна, на който отишла с приятелката си, влюбена в друг баскетболист. Написала си в дневника: "Ще се оженя за Роберт Гергов!".

Впоследствие се запознали, но той си харесвал друга, тя - също друг. Имало обаче заченка на свалка, дори му ходила на гости в София да спи при него като при познат.

Как са станали гаджета не знам. Просто на една Нова година нещо си се любонкат. И става белята. Заченали ме в една таванска стая над хубавия апартамент на леля ми", разказа Мила в интервю пред "Ева".

Роберт признава, че до няколко години самата тя иска да стане родител: "Ако нещо се случи, преди да съм готова, не бих махнала с лека ръка дете. Трябва да се почувствам готова. Да имам финансова стабилност. Иначе никога няма да бъда готова да си дам 9 месеца от живота. Струва ми се ужасно гадно.

Бих искала да свърша това сега, защото не съм много семеен тип. И пак не мога да гарантирам, че ще съм вярна, защото за мен това да се влюбвам, е много важно. И дори да се влюбим в някого и две години да сме много цъка-цъка-цъка, по едно време вече си - е, няма ли нещо друго, нещо повече".