Станишев е плах ватман пред катастрофа, каза за БЛИЦ ватман №1 Евгени Минчев по повод рекламния клип на БСП, в който премиерът подкара трамвай.
- Евгени, обръщам се към теб, за да коментираш рекламния клип на премиера Станишев, в който той се изявява като водач на трамвай?

- Липса на естетика и точен замисъл изпълват този наивен рекламен клип на левицата. В него вместо да изпъкне като лидер, Станишев се показва като плах ватман, последван в своята политическа гордост от двама пътници. Пътници във всеки смисъл - единият политически, другият - електорален.

- Ти симпатизираш ли на премиера?

- Личната ми симпатия към Станишев поражда други възможности. Напълно възможно е в перспективата на своята политическа грамотност, той да  не съзира дребните камъчета, които обръщат не само колата, а и този трамвай, тръгнал към нищото. Господин премиерът сигурно си е казал - давай да снимаме, че конгрес ме чака, и е завъртял ръчката, позирайки колкото да отбие номера. Но номерът на този трамвай е 47 и трябва да има ясен политически и граждански маршрут - нещо, което този клип слабо подчертава. И по релсите на тази неяснота може да хукнат десетки тълкувания, да не кажа дерайлирания, от които да се породи вътрешен дискомфорт или паника. Защото най-честите въпроси тук са отново холивудски като например: "Има ли пилот в самолета” и “Анализирай това”. Асоциацията с празния трамвай, управляван от Сергей, напакостява на надеждите, които една претендираща да е модерна партия, следва да даде.

- Добре, но той добре ли се вместваше в интериора на ватманската кабина?

- Вместо в кабината да е някое благонадеждно юпи, а зад него интелигентни и всяващи уважение лица, ние виждаме древни и капнали от крушата на съвремието муцуни. А това не е добър адрес към всички нас, които може би вярваме в бъдещето на тази партия, основателите на която са ни давали образование, хляб и подслон независимо от всеобщото и донякъде неоснователно дуднене. Ако бях режисьор на този клип, никак нямаше да сравнявам бъдещето на България с един вехт трамвай. Щях да избера самолет, влак-стрела или поне да вървим пеш, но по ремонтирани улици. С последното щеше да има намек, че и Бойко е с нас и клипът просто да се извърви бойко-бойко до следващите избори.

- А как оценяваш участието на Стефан Данаилов в клипа?

- Абсолютно неподходящо. Не може министър на културата, в чието министерство липсва култура, да се изявява в някаква такава телевизионна реклама. /БЛИЦ

Блиц на Александрина РОКАНОВА