Американският екип Hoonigan, който освен с подготовката на автомобили за състезания поддържа и собствен блог, публикува поредният епизод от своя онлайн проект This vs. That (Това срещу Онова).

В новото сравнение, което подразбира драг състезание, авторите на проекта са изправили един срещу друг седанът Rolls-Royce Silver Shadow и пикапът Ford F-150 Lightning.

Общото между тези съвсем различни автомобили е професионалната им подготовка за драг състезания, което подразбира включително и смяна на двигателя. 

Британският седан от 1969 година е снабден с 6.2-литров двигател V8 HEMI от Dodge Hellcat с допълнителна турбина. Magnuson 2650. Двигателят с мощност от 900 конски сили работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия и задно задвижване. Този необичаен Silver Shadow тежи 1899 килограма.

Съперникът на Rolls-Royce е Ford F-150 от 2000-та година във версията Lightning. Под капака на колата е сложен двигателят 2JZ-GTE с мощност от 700 конски сили, който също работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Пикапът също е със задно окачване. Колата тежи 1905 килограма.

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.