Цена от три милиона рубли (61000 лева): вторият модел на марката "Москвич" е лифтбек с индекс "6", който бе представен почти година след дебюта на кросоувъра и неговата електрическа версия. И ако по-рано SUV-ът можеше условно да се нарече "народен" (като се вземат предвид всички налични отстъпки и субсидии), то новата кола има "претенция" - голяма, строга и доста скъпа.

Може би не случайно Държавната дума реши да прехвърли държавните служители на Москвич 6? Нека да разберем как се е справил новият лифтбек по време на първия си тестдрайв.

Говорейки за това, че искат да прехвърлят чиновници в "Москвич", ние по никакъв начин не се шегуваме. Първо, Владимир Путин обяви "прехода" към руската автомобилна индустрия, няколко дни след това идеята беше подкрепена от депутати от Долната камара, а после ръководителят на комисията по транспорт на Държавната дума Евгений Москвич заяви, че "Москвич 6" ще бъде доста подходящ за тези цели, като добави, че лично ще преговаря за закупуването на тези автомобили.

Що за кола е това?

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.