Ако се вярва на митовете, циркулиращи в интернет, шофьорите на BMW се отличават с нагло поведение на пътя. Дори има шега, че мигачите на колите от тази марка постоянно излизат извън строя, защото шофьорите зад техните волани ги ползват изключително рядко.

Ново изследване, проведено от британски учени, прави сериозно заявление - шофьорите на BMW проявяват "повече психопатични наклонности, отколкото другите шофьори". На второ място се нареждат водачите на Audi.

В хода на изследването британските учени са се допитвали до 2000 британски шофьори. Всеки участник е посочил марката, регистрационния номер и цвета на автомобила, който шофира в момента, а след това е преминал тест за психопатия. Резултатите са оценявани по скала от 0 до 36 точки. 

Онези, които са събрали от 0 до 18 точки, са напълно нормални хора, но тези, които са по-близко към 18 точки, имат повишен риск от психопатични наклонности. Събралите между 19 и 26 точки могат да имат психопатични наклонности, а тези с над 27 точки с голяма вероятност са психопати. 

За щастие за човечеството средният бал сред 2000-те участници е бил 6.6, а повече от 18 точки не е получил никой. Въпрeки това, изследователите са съставили класация на шофьорите въз основа на степента на склонностите им към психопатия. 

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.