Софийски военен съд ще доразследва делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората, макар че се очакваше днес да бъдат произнесени присъдите по него. Делото ще продължи в края на септември, като датата за него ще бъде определена на 28 юли.
Съдът обяви след съвещание, че намира, че обстоятелствата по делото не са изяснени. Поради това и на основание чл. 302 от НПК, съдът определи, че възобновява съдебното следствие. Съдът намира, че за изясняването на обективната истина по делото е необходимо да се извърши допълнителен разпит на експертите по съдебна медицина д-р Златин и д-р Гошев от Благоевград по обстоятелството дали са ползвали скалпел при първата аутопсия на трупа на Ангел Димитров - Чората.
От Окръжна следствена служба Благоевград се изисква да предаде иззетия като веществено доказателство тефтер или бележник, принадлежал на убития в центъра на града  Васил Горчев - Кьоравия.  За него  бащата на Чората, Райчо Димитров, твърди, че е съдържал имена на подкупни полицаи и че това е причината Ангел Димитров да бъде убит. Той е бил притежание на Васил Горчев. За наличието на това тефтерче показания по настоящото дело дава свидетелят генерал Янев - началник на РДВР -Благоевград. Ще бъде изискана и справка от Адвокатската колегия в Благоевград за това дали съпругата на един от подсъдимите по делото - Мирослав Писов е адвокат и дали има договор между нея и съпругата на Кьоравия. Свидетелят Райчо Димитров твърди, че съпругата на подсъдимия Мирослав Писов била упълномощена от жената на Кьоравия за адвокат по събирането на дълговете към убития й мъж. Именно поради това у подсъдимия Писов съществувал интерес да премахне Ангел Димитров. Самоличността на наследниците на Кьоравия, както и неговата самоличност следва да бъде установена от ОДП Благоевград.

И петимата подсъдими по делото Борислав Механджийски, Янко Граховски, Георги Калинков, Иво Иванов и Мирослав Писов не се признаха за виновни, че са умъртвили Чората. Ангел Димитров издъхна на 10 ноември 2005 г. по време на задържането при спецакция "Респект". Прокурор Красимир Колев поиска 91 години затвор за обвиняемите. /БЛИЦ