Челси победи Уотфорд с 2:1 на "Стамфорд Бридж" в среща от последния 38-и кръг в английската Висша лига. "Сините“ си бяха гарантирали третото място в крайното класиране и участие в Шампионска лига още пред заключителната си среща за сезона.

Кай Хавертц (11) вкара първия гол след пас на Кенеди, а до края на полувремето друг попадения не паднаха след пропуски на Саул Нигес и Мейсън Маунт за домакините и Том Клевърли и Кико за гостите. Челси бе близо до това да вкара втори гол в 45-ата минута, но след удара на Кай Хаверц топката срещна напречната греда на вратата на Бахман.

През втората част "сините" продължиха да са по-активни, а Уотфорд изненадващо успя да изравни резултата в края след гол на Дан Гослинг (87), който се бе пласирал много добре в наказателното поле и вкара с глава в опразнената врата. Челси все пак стигна до успеха след гол на Рос Баркли (90+1) с глава в добавеното време.

Лондончани завършиха сезона във Висшата лига на трето място със 74 точки, а Уотфорд остана предпоследен с 23 и изпадна в Чемпиъншип.