Тотнъм победи трудно у дома Брайтън с 2:1 в мач от седмия кръг на английската Висша лига преди визитата си на Лудогорец в Лига Европа идния четвъртък. С успеха си лондончани се изкачиха на втората позиция във временното класиране.

„Шпорите“ поведоха в началото с попадения на голмайстора си Хари Кейн (13-дузпа) и запазиха преднината си до края на първата част. Дузпата бе отсъдена за нарушение на Лалана срещу Кейн.  Десет минути по-късно Тросар имаше претенции за дузпа, след като беше задържан от Дохърти, но сигнал за наказателен удар не последва. Повторенията ясно показаха нарушението на бранителя на домакините, но дори и след преглеждане на ситуацията с ВАР реферът Греъм Скот не промени първоначалното си решение.

„Чайките“ натиснаха в началото на второто полувреме и изравниха с гол на Тарик Лампти (56), който получи топката от Паскал Грос и разстреля Юго Лорис за 1:1. Съдията прегледа ситуацията и с ВАР, тъй като имаше съмнение, че не е отсъдил нарушение за Тотнъм преди многоходовата комбинация на гостите, довела до попадението. В крайна сметка Греъм Скот реши, че не е сгрешил и призна гола.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Играчите на Жозе Моуриньо отново се впуснаха в атака и в 68-ата минута Ерик Ламела нацели греда, а две минути след това бе заменен от Гарет Бейл (73), който пък се разписа с глава за 2:1 след центриране на Регилон. Това бе първо попадение за уелсеца във Висшата лига след завръщането му в Тотнъм от Реал (Мадрид). За последно той се бе разписвал за Тотнъм през май 2013 година срещу Съндърланд.

До края на мача „чайките“ отново се настаниха в половината на домакините, търсейки нов изравнителен гол, но този път нямаха късмет отново да реализират.

След победата си Тотнъм излезе на втората позиция с 14 точки, изоставайки на 2 зад шампиона Ливърпул. Брайтън остава 16-и с 5 точки.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ