Уест Хям надви у дома Ливърпул с 3:2 в последния мач от 11-ия кръг на английската Висша лига и му нанесе първа шампионатна загуба от началото на сезона, задминавайки го във временното класиране. Алисон си вкара автогол в 4-ата минута, а Трент Александър-Арнолд (41) изравни. Пабло Форналс (67) и Курт Зума (74) дадоха комфортен аванс на „чуковете“ през втората част, а Дивок Ориги (83) оформи крайния резултат.

Двубоят започна кошмарно за вратаря на гостите Алисон, който още в 4-ата минута си отбеляза автогол при първата атака на „чуковете“. Бразилецът не успя да избие топката след корнер и тя мина през ръцете му за 1:0. Голът бе прегледан с ВАР за евентуално нарушение на Анджело Огбона срещу вратаря, но в крайна сметка бе признат. Четири минути след това Аарън Кресуел влезе грубо в краката на Джордан Хендерсън и гостите имаха претенции за червен картон. Ситуацията беше преразгледана със системата ВАР, а на повторенията се видя, че Кресуел първо играе с топката и не получи дори жълт картон.

Лека полека мърсисайдци поеха инициативата и изравниха чрез Трент Александър Арнолд (41), който вкара красив гол от пряк свободен удар. в следващите минути, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Пет минути след почивката Пабло Форналс центрира от корнер и Крейг Доусън успя да засече с глава, но топката се отби от напречната греда на гостите. Последваха пропуски на Садио Мане и Мохамед Салах, а „чуковете“ поведоха с гол на Пабло Форналс (67) след чудесна контраатака и пробив на Джаред Боуен.  Две минути след това Хендерсън центрира отдясно на далечната греда, където Жота игра с глава, но топката се оплете от външната страна на мрежата на лондончани, които продължиха да са опасни на контраатака. При поредната такава Михаил Антонио се измъкна от защитата, но Ван Дайк успя да го блокира и изчисти в корнер. След изпълнението на Джаред Боуен, на далечната греда Курт Зума (74) бе оставен непокрит и с глава вкара за 3:1.

Играчите на Юрген Клоп не се предадоха и Дивок Ориги (83) се разписа след подаване на Александър-Арнолд и прекрасен удар от въздуха. В добавеното време Садио Мане и Ориги не успяха да реализират изравнително попадение от добри позиции.

След успеха си Уест Хям събра 23 точки и задмина с една Ливърпул на третата позиция. „Чуковете“ имат равен актив с шампиона Манчестър Сити, който е втори, а на три точки пред тях е лидерът Челси.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА